Sokszor az ember megkíván valami finomságot.
Tudjuk mi, magunk között, gluténérzékenyek, hogy néha ölnénk egy finom, váááááá, túrós lepényért.
Igaz, ez a süti nem lepény, de becs szavamra, hihetetlenül finom!
Az összekeverés 10 perc, max., utána pedig kb.25-30 percet kell sütnünk.
Ugye?ugye?ugye?
Már sütöd is, Te is… 😀
Szóval:
Hozzávalók:
• ½ kg túró
• 4 db tojás
• 6 kanál rizs liszt vagy 8 kanál mandula liszt
• 8 evőkanál cukor (én nyírfát használok…)
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 csipet citromhéj
• 1 nagy pohár tejföl
• 10 dkg vaj
• csipetnyi só
Elkészítés:
1. A túrót, tojás sárgát, lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tejfölt és a felolvasztott vajat csomómentesre összekeverem.
2. A tojás fehérjét egy csipetnyi sóval egy külön edényben kemény habbá verem / robot géppel, vagy ha valaki szereti a hagyományos módszereket, akkor kézi habverővel szorgoskodjon.
3. A túrós krémbe óvatosan beleforgatjuk a habot.
4. Közepes méretű sütőedényt sütőpapírral kibélelünk és a kész masszát bele öntjük és szép egyenletesen eloszlatjuk.
Előmelegített sütőben 150-180 fokon 25 percig sütjük!
Ötlet:
Érdemes a tojás fehérjéhez egy csipetnyi sót tenni, mert szépen megkeményíti a habot! Akkor jó a felvert hab, ha megfordítjuk az edényt és nem csusszan ki belőle!
Ugye, hogy milyen finom???????
Kommentek