Gluténmentes Élet

Gluténmentes Gyors Túrós Süti

 

Gluténmentes túrós süti

Gluténmentes túrós süti

Sokszor az ember megkíván valami finomságot.

Tudjuk mi, magunk között, gluténérzékenyek, hogy néha ölnénk egy finom, váááááá, túrós lepényért.

Igaz, ez a süti nem lepény, de becs szavamra, hihetetlenül finom!

Az összekeverés 10 perc, max., utána pedig kb.25-30 percet kell sütnünk.

Ugye?ugye?ugye?

Már sütöd is, Te is… 😀

Szóval:

Hozzávalók:
• ½ kg túró
• 4 db tojás
• 6 kanál rizs liszt vagy 8 kanál mandula liszt
• 8 evőkanál cukor (én nyírfát használok…)
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 csipet citromhéj
• 1 nagy pohár tejföl
• 10 dkg vaj
• csipetnyi só

Elkészítés:
1. A túrót, tojás sárgát, lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tejfölt és a felolvasztott vajat csomómentesre összekeverem.
2. A tojás fehérjét egy csipetnyi sóval egy külön edényben kemény habbá verem / robot géppel, vagy ha valaki szereti a hagyományos módszereket, akkor kézi habverővel szorgoskodjon.
3. A túrós krémbe óvatosan beleforgatjuk a habot.
4. Közepes méretű sütőedényt sütőpapírral kibélelünk és a kész masszát bele öntjük és szép egyenletesen eloszlatjuk.

Előmelegített sütőben 150-180 fokon 25 percig sütjük!

Ötlet:
Érdemes a tojás fehérjéhez egy csipetnyi sót tenni, mert szépen megkeményíti a habot! Akkor jó a felvert hab, ha megfordítjuk az edényt és nem csusszan ki belőle!

 

Ugye, hogy milyen finom???????

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!