Gluténmentes Élet

Sütőtök krémleves gluténérzékenyeknek

Gluténmentes sütőtök krémleves

Gluténmentes sütőtök krémleves

Gondolkodtatok már, mi finomat készítetek vacsorára?

Itt a sütőtök ideje!

Még szép, hogy jöhet a sütőtök krémleves!!!!!

Elkészítés: Sütőtök krémleves
Egy közepes méretű sütőtök moss meg és vágd négy részre, kapard ki belőle a magokat, majd a tepsibe tegyél sütőpapírt (hogy könnyen kiszedhető legyen és ne kelljen súrolnod a cukros leragadást) és helyezd rá a sütőtököket. Előremelegített sütőben 180 fokon körülbelül 40 percig süsd meg, míg puha nem lesz. Hagyd egy kicsit kihűlni, majd egy lábosba kapard bele a sütőtököt, a héjára nem lesz szükséged. Tegyél hozzá 2 dl tejet, 2 dl vizet, sót, borsot és szerecsendiót, majd kézi botmixerrel turmixold össze. Utána kis lángon, gyors kavargatás mellett forrald össze ezt a gyönyörű színű levest. A forrás közben látod, hogy mennyire sűrű a leves, ezért ízlés szerint tegyél még hozzá tejet.

Kiegészítés: Pirított tökmag
Egy teflonos serpenyőben hevíts kókuszzsírt vagy ha nincsen étolajat és két marok nyers tökmagot tegyél bele, sózd ízlés szerint és pirítsd meg. Nagyon hamar kipattog és könnyen megéghet, ezért számíts rá, hogy pikk-pakk elkészül a finom csemege!

A leves tálalásakor a sütőtök krémleves tetejére ízlés szerint tegyél pirított tökmagot és csorgasd meg a levével is.

Praktika:
Óvatosan forrald a levest, mert hajlamos nagyokat pufogni és fröccsenni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!