Ilyenkor ősszel, amikor igazán hűvös kezd lenni, fontos a szervezetünket felkészíteni a télre és megerősíteni az immunrendszerünket.
– görcsoldásra
– megfázásra, hörghurutra
– hányáscsillapításra
– memória serkentésre
Gyömbéres tippek!
1. Gyömbéres-mézes tea
Egy közepes ujjnyi gyömbért hámozó segítségével pucolj meg, aztán reszeld finomra. Tedd bele egy edénybe és önts rá 1 liter forralt vizet. Hagyd állni 20 percet, majd szűrd le. Ízesítése mézzel és citrommal.
Fontos! A teát próbáld forrón inni!
2. Mézes-gyömbéres befőtt
Szükségünk lesz egy nagyobb méretű gyömbérre, amit megpucolunk, lereszelünk és összekeverünk 500ml mézzel. A mézzel kapcsolatban fontos, hogy ne bolti,hanem házi mézet vásároljunk! Ebből az elkészített elixírből együnk naponta 3-4 alkalommal. Az is fontos továbbá, hogy ne fém tárggyal nyúljunk bele, hanem fakanalat használjunk.
3. Gyömbéres csirke falatok
A csirkemellet vágd apró csíkokra, sózd, majd adj hozzá friss reszelt gyömbért, borsot és egy kis mézet. Ebben a gyömbéres pácban hagyd egy-két órát, utána süsd meg kókuszolajon. Köretként készíts salátát és jázmin rizst!
🙂
A “Fitnesz anyu” blogban (amennyiben érdekel) keresd meg a “Egy fitnesz nagyi – Éva.” blogbejegyzést. Rólam szól:-)
Én (a családomban egyedül) beoltatom magam novemberben. 10 év óta nem voltam megfázva sem és influenzás sem. Ezen kívül csak a természetes vitaminokkal “vészeljük” át a téli járványokat. Az Aszkorbin savban nincsenek adalékanyagok, ezért ez a C vitamin pótlást biztosítja. (Forró teába, vízbe nem szabad fogyasztani.)Mivel én diétás étrenden élek, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.Egyébként a nagy hidegekben is sokat kirándulunk, sétálunk a szabadban. A zsúfolt helyiségeket (plázákat) kerüljük.
Jó egészséget és szép napot!
Az biztos! Én például nagyon szeretem a gyömbér teát! Jó erős, kissé csípős, de nagyon egészséges és az íze is fincsi.
Neked milyen praktikáid vannak a téli napokra megfázásra?
Azt is tanácsolják, hogy a gyömbért fokhagymával párosítva fogyasszuk, úgy is nagyon egészséges.