Készítettél már otthon gumicukrot?
Szuper kreatív program kicsiknek és nagyoknak egyaránt és mindemellett finom is!
Íme, a titkos recept. Noha ezt nem lehet hónapokra eltenni, azért érdemes nagyobb mennyiségben készíteni, mert valószínűleg gyorsan el fog fogyni. A gyümölcslé, citromlé, zselatin, méz összetevők mennyivel egészségesebben hangzanak, mint a mesterséges színezékek és tartósítószerek.
Hozzávalók:
• 1,5 dl frissen facsart alma vagy körte leve (répával, mandarinnal vagy naranccsal is kombinálhatjuk)
• fél citrom leve
• 3 evőkanál zselatin (vega gumicukor esetén pektin vagy agaragar)
• 2-3 evőkanál nyers méz (A nyers mézet 42ºC fölé nem melegítik, így a méz megőrzi a természetes enzim aktivitását, ellentétben az eladhatóság és kezelhetőség kedvéért hőkezelt mézzel, amely folyóssá és áttetszővé válik.
Eszközök:
• gyümölcscentrifuga
• szilikonforma
Elkészítés:
1. Frissen préseljük ki a gyümölcslevet.
2. Keverjük a gyümölcslé feléhez a zselatint, majd pár percig hagyjuk állni.
3. Egy másik edényben kezdjük el felmelegíteni a maradék gyümölcslevet, és folyamatosan keverjük hozzá a zselatinos levet is. Fontos, hogy csak melegítsük, és ne forraljuk fel a gyümölcslevet, hogy az értékes összetevők megmaradjanak, majd habverővel keverjük simára az egészet!
4. Adjuk hozzá a nyers mézet és a citromlevelet.
5. Öntsük szilikon formába, és tegyünk 30 percre hűtőbe, vagy 10 percre fagyasztóba.
6. Kész is! 1,5 dl gyümölcsléből formától függően 15-20 gyümölcsös gumicukrot kaptunk. Ha nagyobb mennyiségben készítünk belőle, hűtőben 1,5 hétig is eláll.
Elkészítési idő: 45 perc
Jó étvágyat, csemegézést! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: