Te készítettél már ilyen finom, könnyen elkészíthető egészséges nyalánkságot?
Nem tudod milyen előétellel várd a vendégeidet? Íme a megoldás!
Ráadásul kiváló húsok mellé köretnek, alacsony a kalóriatartalma és mindenmentes!
(nincs benne tartósítószer, tej, liszt, tojás, cukor)
Készítsd el hozzá a saját fűszerkeveréked, amit kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tegyél. Hat hónapig használhatod húsok és zöldségek ízesítésére.
Hozzávalók (4 adag elkészítéséhez)
Fűszerkeverék
• 1.5 ek fűszerpaprika
• 1 teáskanál frissen őrölt bors
• 2 teáskanál fekete bors
• 1 ek fokhagymapor
• 1 ek só
• 1 teáskanál oregánó
• 1 teáskanál kakukkfű
Sült zeller
• 4 vagy 5 közepes méretű zeller
• 2 ek kókuszzsír vagy olivaolaj
• só ízlés szerint
A zeller elkészítése
1. A zellert megpucoljuk, megmossuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk.
2. Egy nagy tepsibe sütőpapírt rakunk, rátesszük a felaprított zellert, meglocsoljuk olajjal, ráhintünk egy evőkanálnyi fűszerkeveréket. Alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen az olajos fűszer.
3. Forró sütőben megsütjük. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk.
Ajánlott sütési hőfok: 230°C
Kiegészítő ajánlat
Tejfölös mártogató:
Egy nagy pohár 450g tejfölt tölts tálkába, tegyél bele 2 gerezd fokhagymapréssel tört fokhagymát, kevés sót, egy csokor apróra vágott petrezselymet és keverd jól össze!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: