Gluténmentes Élet

SÜLT ZELLER házi készítésű fűszerkeverékkel!

Te készítettél már ilyen finom, könnyen elkészíthető egészséges nyalánkságot?

Nem tudod milyen előétellel várd a vendégeidet? Íme a megoldás!

Ráadásul kiváló húsok mellé köretnek, alacsony a kalóriatartalma és mindenmentes!

(nincs benne tartósítószer, tej, liszt, tojás, cukor)

Készítsd el hozzá a saját fűszerkeveréked, amit kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tegyél. Hat hónapig használhatod húsok és zöldségek ízesítésére.

fried celery-crop

Hozzávalók (4 adag elkészítéséhez)

Fűszerkeverék
• 1.5 ek fűszerpaprika
• 1 teáskanál frissen őrölt bors
• 2 teáskanál fekete bors
• 1 ek fokhagymapor
• 1 ek só
• 1 teáskanál oregánó
• 1 teáskanál kakukkfű

Sült zeller
• 4 vagy 5 közepes méretű zeller
• 2 ek kókuszzsír vagy olivaolaj
• só ízlés szerint

A zeller elkészítése
1. A zellert megpucoljuk, megmossuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk.
2. Egy nagy tepsibe sütőpapírt rakunk, rátesszük a felaprított zellert, meglocsoljuk olajjal, ráhintünk egy evőkanálnyi fűszerkeveréket. Alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen az olajos fűszer.
3. Forró sütőben megsütjük. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk.

Ajánlott sütési hőfok: 230°C

Kiegészítő ajánlat

Tejfölös mártogató:
Egy nagy pohár 450g tejfölt tölts tálkába, tegyél bele 2 gerezd fokhagymapréssel tört fokhagymát, kevés sót, egy csokor apróra vágott petrezselymet és keverd jól össze!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!