Ha unod már a nehéz ételeket és egy kicsit könnyebb harapnivalóra vágysz, akkor ne habozz és készítsd el magad is! 🙂
Hozzávalók:
1 közepes méretű csirkemell (kb. 40 dkg)
1 kisebb jégsaláta fele
2 db paradicsom
2 db fokhagymagerezd
1 db paradicsom paprika
1 uborka fele
só, bors, kb. 10-15 friss bazsalikom levél vagy szárított bazsalikom
1 ek balzsamecet és 1 ek szőlőmagolaj
disznózsír vagy kókuszzsír vagy olívaolaj, ami szimpatikusabb 🙂
A csirke elkészítése:
A csirke mellett mosd meg és vágódeszkán tisztítsd meg a nem kívánatos inaktól és hártyától. Vágd fel kb. 3 cm-es kockákra, majd tegyél rá zsiradékot, sót, borsot és bazsalikomot ízlés szerint és keverd össze. Egy közepes méretű serpenyőbe tedd bele a felaprított csirkét és az apróra vágott vagy megtört fokhagymát.Hirtelen süsd meg mindkét oldalát, míg kifehéredik a hús és egy kicsit sercen a fokhagyma. Utána adjál hozzá egy kis vizet (pl. 1/4 dl) és tegyél rá fedőt. Ha a víz elpárolgott és megsült omlósra, a csirkét vedd le a tűzről.
Tipp:
A vizet addig pótold a serpenyőben, míg a hús puhára sül. Egyszerre ne tegyél hozzá sok vizet, mert nem főzzük a csirkét, hanem sütjük! Fontos, hogy ne szárítsuk és süssük túl a húst! A csirke apróra vágva hamar elkészül!
Saláta elkészítése:
Vágd tetszés szerint apróra a jégsalátát, a paradicsomot, a paprikát és a meghámozott uborkát. Az összeaprított salátát tedd egy nagyobb üvegtálba majd a balzsamecetet, a szőlőmagolajat öntsd rá és keverd jól össze.
Végül a salátára szórd rá a kissé megpirított csirkemell darabokat!
Tipp:
A tetejére reszelj egy kis parmezán sajtot és szórj bele friss bazsalikom levelet!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: