Ajánlom figyelmedbe, (így az ünnepi habzsolás után meg még inkább) hetente vagy kéthetente 1 gyümölcsnap beiktatását az étkezésbe!
Sokszor akármilyen figyelmesen étkezünk, elolvasunk minden összetevőt a vásárolt termékeken, mégis akaratlanul beviszünk a szervezetünkbe glutént!
Amikor kezdő voltam a gluténallergia tekintetében, akkor sok élelmiszert úgy megettem, hogy nem olvastam el az összetevőit, mert nem gondoltam, hogy tartalmazhat glutént.
Mert hát mit is keres a liszt a forrócsokoládéban, marcipánban, cukorkában, virsliben, felvágottban ect? Sajnos a tartósítás, eladhatóság és a nyereség áll mindenekfelett. Az, hogy lassan szemetet eszünk, ételnek nem minősülő valamit, az nem probléma a gyártóknak, csak a profit. És ugyanez vonatkozik a gluténmentes termékeket gyártó cégekre! Olvassátok el mit tartalmaz egy GM kenyérliszt keverék, apró sütemények, egy csokoládé ect. Félelmetes, hogy mi mindent belekevernek a GM termékekbe!
Nem véletlen a rengeteg allergia, mert a számtalan ízfokozó, tartósítószer tönkreteszi a gyomrunkat, emésztésünket és igencsak sok betegséget generál.
Mit lehet tenni?
Tudatosan odafigyelni a rohanó mindennapokban is!
Tipp:
Például hetente vagy kéthetente 1 gyümölcsnapot vezessünk be az étkezésünkbe! Másrészt próbáljuk kerülni amennyire csak lehet az előre gyártott élelmiszereket!
A gyümölcsnap nagyon jót tesz, ha fáradt, kimerült vagy, a gyümölcsök ugyanis vitaminokkal, nyomelemekkel és friss enzimekkel töltik fel a szervezetedet. A gyümölcs így magában fogyasztva sokkal jobban hasznosul, értékes fitoncidjai (gomba-, vírus- és baktériumölő hatóanyagai) akadálytalanul kifejthetik hatásukat.
Az emésztőrendszered eközben kicsit pihen, a gyümölcs és a sok folyadék pedig átmossa a veséket és a húgyutakat. Enyhébb lázas betegségeknél is alkalmazhatod néhány napig ezt a módszert, az eper leve például bizonyítottan vírusölő hatású. Cseresznyekúrát akkor érdemes tartanod, ha vashiánnyal küzdesz!
Ugye nem is hangzik olyan rosszul!
Úgyhogy egészségünkre!
jó reggelt ! szép napot