Süss CICEGÉT fokhagymás-fejfölös öntettel!
Hozzávalók (4 fő részére)
– 8-10 db krumpli
– 2 evőkanál rizsliszt
– 1 nagy pohár tejföl (450 gr)
– 1 tojás
– 4-6 gerezd fokhagyma
– só
– étolaj
Hámozz meg és reszelj le egy tálba 8-10 db ököl nagyságú krumplit, tegyél hozzá 1 db tojást, 2 evőkanál tejfölt, 2 evőkanál rizslisztet és sózd meg ízlés szerint!
Egy serpenyőbe forrósíts fel étolajat, kb. 3 evőkanálnyit és helyezz bele a reszelt krumplis masszából kb. 3 evőkanálnyit. A kanállal egyengesd el a serpenyőben a masszát és süsd aranypirosra! Ezt ismételd meg addig, míg el nem fogy a tálból az összes massza.
Míg sül a cicege, addig hámozd meg a fokhagyma gerezdeket és fokhagymaprésen nyomd össze, majd tedd bele a tejfölbe és jól keverd össze.
A ropogósra sült cicegéket ízlés szerint kenheted tejfölös-fokhagymás öntettel, sajttal szórhatod vagy csak magában csemegézheted!
Tipp
Amennyiben több teflonos serpenyőd van, érdemes egyszerre több cicegét is sütni, annál hamarabb kész leszel a gluténmentes ebéddel!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: