Gluténmentes Élet

Most találod ki, mit főzz ebédre? Nem volt időd bevásárolni? Gyors, olcsó és finom ételt szeretnél készíteni?

Süss CICEGÉT fokhagymás-fejfölös öntettel!

IMG_2252_2

Hozzávalók (4 fő részére)

– 8-10 db krumpli

– 2 evőkanál rizsliszt

– 1 nagy pohár tejföl (450 gr)

– 1 tojás

– 4-6 gerezd fokhagyma

– só

– étolaj

Hámozz meg és reszelj le egy tálba 8-10 db ököl nagyságú krumplit, tegyél hozzá 1 db tojást, 2 evőkanál tejfölt, 2 evőkanál rizslisztet és sózd meg ízlés szerint!

Egy serpenyőbe forrósíts fel étolajat, kb. 3 evőkanálnyit és helyezz bele a reszelt krumplis masszából kb. 3 evőkanálnyit. A kanállal egyengesd el a serpenyőben a masszát és süsd aranypirosra! Ezt ismételd meg addig, míg el nem fogy a tálból az összes massza.

Míg sül a cicege, addig hámozd meg a fokhagyma gerezdeket és fokhagymaprésen nyomd össze, majd tedd bele a tejfölbe és jól keverd össze.

A ropogósra sült cicegéket ízlés szerint kenheted tejfölös-fokhagymás öntettel, sajttal szórhatod vagy csak magában csemegézheted!

IMG_2251_2

Tipp

Amennyiben több teflonos serpenyőd van, érdemes egyszerre több cicegét is sütni, annál hamarabb kész leszel a gluténmentes ebéddel!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!