Az egyik budapesti mexikói éttermemben ettem először sajtkrémlevest Jalapenoval és azóta az egyik kedvenc levesemmé avanzsálódott! Nemcsak jól hangzik, de nagyon ízletes és finom is!
Hozzávalók (4 fő részére)
5 dkg vaj
1 ek kukorica vagy rizsliszt
6 gerezd fokhagyma
1 l víz
4 dl tej
3 tubus / tömlős natúr sajtkrém
15 dkg trappista sajt
15 dkg füstölt sajt
2 csipet frissen őrölt fehér bors vagy színes
2 csipet őrölt szerecsendió
2 kk só
Jalapeno paprika (üveg vagy konzerv)
Elkészítés
A vajon átpirítom a fokhagymaprésen áttört fokhagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót és a legvégén hozzáadom a lisztet, melyet arany barnára pirítok. Felöntöm először 4 dl vízzel, amely ha felforrt belenyomom a tömlős sajtot. Folyamatos keverés mellett megvárom, míg elolvad teljesen a sajt, utána belefőzök 20 db Jalapeno paprikát és 4 kanál paprikalevet adok hozzá. Ekkor felöntöm a maradék vízzel, tejjel és ismét felforralom, majd beleteszem a reszelt sajtot is és addig keverem, míg el nem olvad teljesen a sajt.
Tipp
Levesbetétként natúr tortilla chips-et adok hozzá!
(Elkészítési idő kb. 20 perc.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: