Gluténmentes Élet

MEXIKÓI SAJTKRÉMLEVES JALAPENOVAL

Az egyik budapesti mexikói éttermemben ettem először sajtkrémlevest Jalapenoval és azóta az egyik kedvenc levesemmé avanzsálódott! Nemcsak jól hangzik, de nagyon ízletes és finom is!

jalapeno_mix

Hozzávalók (4 fő részére)

5 dkg vaj

1 ek kukorica vagy rizsliszt

6 gerezd fokhagyma

1 l víz

4 dl tej

3 tubus / tömlős natúr sajtkrém

15 dkg trappista sajt

15 dkg füstölt sajt

2 csipet frissen őrölt fehér bors vagy színes

2 csipet őrölt szerecsendió

2 kk só

Jalapeno paprika (üveg vagy konzerv)

Elkészítés

A vajon átpirítom a fokhagymaprésen áttört fokhagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót és a legvégén hozzáadom a lisztet, melyet arany barnára pirítok. Felöntöm először 4 dl vízzel, amely ha felforrt belenyomom a tömlős sajtot. Folyamatos keverés mellett megvárom, míg elolvad teljesen a sajt, utána belefőzök 20 db Jalapeno paprikát és 4 kanál paprikalevet adok hozzá. Ekkor felöntöm a maradék vízzel, tejjel és ismét felforralom, majd beleteszem a reszelt sajtot is és addig keverem, míg el nem olvad teljesen a sajt.

IMG_1147-crop

Tipp

Levesbetétként natúr tortilla chips-et adok hozzá!

 

(Elkészítési idő kb. 20 perc.)

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!