Kelesztés nélkül 10 perc alatt! Ha hiszed, ha nem, végre sikerült!
Édesanyám gyermekkorom óta zsírban sült krumplis pogácsát készít, melyet elképesztően szeretek! Amióta gluténallergiás vagyok, azóta viszont nem ettem. Amikor először megpróbáltam elkészíteni és csak a lisztet cseréltem fel rizslisztre, akkor az olajban szétmállott apró darabkákra. Irtó csalódott voltam, de nem adtam fel és végre sikerült !
Hozzávalók:
30 dkg krumpli
fél zacskó szárított élesztő (3,5g)
1 tojás
100 gr rizsliszt
100 gr kölesliszt
zsír vagy étolaj
Elkészítés:
A krumplit sós vízben megfőzöm, majd lehúzom a héját és krumpli törőn átnyomom. Kicsit hagyom kihűlni, majd a sót, az élesztőt, a tojást, a liszteket hozzáadom, és jól összedolgozom.
Ha a krumpli túl vizes, laza, akkor a megadott mennyiségen felül még adok hozzá lisztet, ha túl keményítős, akkor pedig kevesebbet. Ez az arány a megadott mennyiséghez képest + vagy – 20 dkg.
Nyújtó deszkán kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra, majd 5-6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A tészta kicsit tapadós, ezért a kinyújtott tésztát köles liszttel megszórom, esetlegesen a pogácsa szaggatót is néha köles lisztbe mártom.
Végül forró olajban kisütöm.
Tipp
Magában is nagyon finom és laktató a burgonya pogácsa, de én gyermekkorom óta bablevessel eszem, mert édesanyám mindig így tálalta! Higgyétek el tényleg mennyei így együtt!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: