Gluténmentes Élet

GOFRI házilag, egy igazi magyar kuriózum!

A gofri eredete a múlt századokig nyúlik vissza, a Németalföldön sütötték a belga cukrászok, akik a maradék alapanyagokat igyekeztek ehhez felhasználni, hogy ne menjenek kárba.

Nekem mindig a Balaton, strand, napsütés, pihenés, finom illatok és édes kényeztetés jut róla eszembe!

Neked is az egyik kedvenced? Nem csodálom, mivel elképesztően finom és könnyen elkészíthető desszert!

gofri_mix_2

Hozzávalók

125 gr vaj

90 gr cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 tojás

1 csipet só

1 ek frissen facsart citrom leve

150 gr rizsliszt

100 gr kölesliszt

2 tk sütőpor

1-1,5 dl tej vagy víz

Elkészítés

Először a tojásfehérjét felverem keményre egy külön tálban, majd a vajat megolvasztom egy kicsit, a fennmaradó összetevőket hozzáadom és csomómentesen elkeverem. Annyi tejet vagy vizet teszek hozzá, hogy a massza krémes legyen. Végezetül a felvert tojásfehérjét beleforgatom a kész masszába!

A gofri sütőt előmelegítem, míg a tésztát összedolgozom.

A kétsütős adagolóba 3-3 evőkanál masszát teszek és aranybarnára sütöm!

Tipp

A gofri nagyon finom, porcukorral, lekvárral, nutellával, tejszínhabbal vagy akár pudinggal is!

Jó sütögetést és ínycsiklandozó perceket!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!