A gofri eredete a múlt századokig nyúlik vissza, a Németalföldön sütötték a belga cukrászok, akik a maradék alapanyagokat igyekeztek ehhez felhasználni, hogy ne menjenek kárba.
Nekem mindig a Balaton, strand, napsütés, pihenés, finom illatok és édes kényeztetés jut róla eszembe!
Neked is az egyik kedvenced? Nem csodálom, mivel elképesztően finom és könnyen elkészíthető desszert!
Hozzávalók
125 gr vaj
90 gr cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 csipet só
1 ek frissen facsart citrom leve
150 gr rizsliszt
100 gr kölesliszt
2 tk sütőpor
1-1,5 dl tej vagy víz
Elkészítés
Először a tojásfehérjét felverem keményre egy külön tálban, majd a vajat megolvasztom egy kicsit, a fennmaradó összetevőket hozzáadom és csomómentesen elkeverem. Annyi tejet vagy vizet teszek hozzá, hogy a massza krémes legyen. Végezetül a felvert tojásfehérjét beleforgatom a kész masszába!
A gofri sütőt előmelegítem, míg a tésztát összedolgozom.
A kétsütős adagolóba 3-3 evőkanál masszát teszek és aranybarnára sütöm!
Tipp
A gofri nagyon finom, porcukorral, lekvárral, nutellával, tejszínhabbal vagy akár pudinggal is!
Jó sütögetést és ínycsiklandozó perceket!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: