Gluténmentes Élet

Házi készítésű puha gluténmentes zsömle!

Igazán jó gluténmentes zsemlét sütni nem könnyű feladat! A legnagyobb gondot a kenyér, a péksütemény és a pizza elkészítése okozza. Sajnos az erre szakosodott üzletekben kapható gluténmentes termékek drágák és egészségtelenek.

Sokat kísérletezek én is, hogy ne legyenek a péksüteményeim tömörek, hanem egyre finomabbakká és finomabbakká váljanak.

házi gluténmentes zsömle

Íme, egy recept, amely nem tartalmaz előre gyártott keveréklisztet és tartósítószert!

Hozzávalók (7-9 zsemléhez)

– 1 dl mandula liszt

– 1 dl kölesliszt

– 1 dl rizsliszt

– 2-3 evőkanál útifűmaghéj (ez nagyon fontos!)

– 1 evőkanál puffasztott amaránt 

– 1 evőkanál rizs vagy burgonyapehely

– 1 teáskanál olivaolaj

– 2 mokkáskanál só

– fél mokkáskanál szódabikarbóna

– 3 dl jó meleg víz

Elkészítése

A száraz hozzávalókat jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a meleg vizet és az olajat. A tepsit kizsírozzuk, majd pici cipóformákat gömbölygetünk a masszából. Mielőtt az előmelegített 180 fokos sütőbe tennénk, kevés mézzel elkevert vízzel kenjük meg a zsemlék tetejét, mert úgy fényesebb lesz.

A kívül ropogós, belül puha házi készítésű friss zsömléink körülbelül 50 perc alatt megsülnek.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, EGÉSZSÉGETEKRE!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!