Szeretnél egy kis kulináris élvezetet nyújtani családod, barátaid és önmagad számára?
Tudj meg többet, hogyan kell elkészíteni egy igazi Gluténmentes Répatortát!
Íme a recept, melyet 5-6 leírásból variáltam, állítottam össze és cseréltem fel az alapanyagokat egészséges és gluténmentes összetevőkre!
Egészségünkre! Így már te is fogyaszthatod bátran!
Hozzávalók
6 dkg mandula liszt, 6 dkg rizsliszt, 6 dkg kukoricaliszt, 6 dkg hajdinaliszt
2 ek útifűmaghéj
3 tojás
2 dl szőlőmag olaj
20 dkg nádcukor
1kk sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1kk szódabikarbóna
fél kk fahéj
fél kk só
20 dkg dió összetörve
10 dkg mazsola (1 vagy 2 maroknyi)
50 dkg reszelt sárgarépa
10 ml rumaroma
Elkészítés
Először a száraz alapanyagokat keverd össze, majd add hozzá a tojást, a szőlőmag olajat és keverd össze. Tedd hozzá az apróra zúzott dióbelet, a rumaromában megforgatott mazsolát és a finomra reszelt répát. Mindezt jól dogozd össze, majd a tortaformát kend meg (alját és a belső oldalát is) vajjal és öntsd bele az egész masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon süsd 10 percet, majd vedd vissza kis lángra, körülbelül 140 fokra a sütő hőmérsékletét!
A sütési idő: 45-50 perc
Tipp
A répatorta tetejére tehetsz reszelt mandulát, porcukrot vagy fehér csokis krémet! Mindhárommal vagy akár önmagában is kulináris élvezet! 🙂
Az alkotóelemeket fel lehet cserélni, bár akkor nem azt az ízvilágot és minőséget fogod elnyerni a süteményeddel. 🙂 Elég sokat használok mostanság útifűmaghéjat, nekem eleve van itthon egy csomaggal. Amennyiben a felsorolt hozzávalók nem állnak rendelkezésedre, de elkészítenéd a répatortát, akkor helyettesítsd az alapanyagokat: a nádcukrot sima fehér cukorra, a szőlőmagolajat finomított napraforgó étolajra, a mandulalisztet rizslisztre cseréld.
A családom irtóra szereti ezt a répatortát, mert egészséges és könnyen emészthető. Valóban az alapanyagok beszerzése egyszerre sok, de ha apránként megveszi az ember, akkor utána sokáig elég. 🙂
Csupa olcsó alapanyag