Egyik kedves barátom születésnapja közeledik és azon töprengtem, hogy milyen tortát süssek a számára. Az ünnepelt nem gluténallergiás, de nagyon szereti az epret és az egészséges nyalánkságokat is.
Ilyenkor mindig elgondolkozom azon, hogy milyen gyümölcs vagy zöldség szezonális és azon is, milyen süteményt szeret, az a személy akinek kedveskedni szeretnék.
Akkor villant be hirtelen Dobrocsiné Regős Krisztina receptje számomra, melyet a “Gluténmentes Élet, mert te vagy a fontos” Facebook zárt csoportom egyik tagjaként tett közkincsé.
Íme a gluténmentes epres torta, melyet én is kipróbálok a hétvégén!
Hozzávalók és az elkészítés:
7,5 dkg vajat 10 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral kikevertem, 2 tojást hozzákevertem, 10 dkg rizsliszt/hajdinaliszt (én most felesben tettem bele) 1 tk sütőpor, 5 dkg kukorica keményítő: ez a massza kerül a tortaforma aljára. Kidíszítettem szép friss eperrel (nálunk idén nagyon sok van!)
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütöttem.
Addig elkészítettem a túrókrémet (ezt mindenki ízlése szerint). A mostani 900 g túróból készült, 4 tojás sárgájával és felvert habjával, cukor/citromhéj valamint 1 cs. vaníliás pudingporral.
A torta alapot kivettem a sütőből, rásimítottam a túrókrémet, azt is feldíszítettem bőven eperrel és vissza a sütőbe!
Így még kb egy órát sült, addigra aranybarna lett a teteje, kicsit hűlt, és már kóstoltuk is! 🙂
Köszönjük Krisztina az epres torta receptedet!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: