Gluténmentes Élet

Az eperszezon javában tart, süssél te is epres túrótortát!

Egyik kedves barátom születésnapja közeledik és azon töprengtem, hogy milyen tortát süssek a számára. Az ünnepelt nem gluténallergiás, de nagyon szereti az epret és az egészséges nyalánkságokat is.

Ilyenkor mindig elgondolkozom azon, hogy milyen gyümölcs vagy zöldség szezonális és azon is, milyen süteményt szeret, az a személy akinek kedveskedni szeretnék.

Akkor villant be hirtelen Dobrocsiné Regős Krisztina receptje számomra, melyet a “Gluténmentes Élet, mert te vagy a fontos” Facebook zárt csoportom egyik tagjaként tett közkincsé. 

Íme a gluténmentes epres torta, melyet én is kipróbálok a hétvégén!

gluténmentes epres túrótorta

Hozzávalók és az elkészítés:

7,5 dkg vajat 10 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral kikevertem, 2 tojást hozzákevertem, 10 dkg rizsliszt/hajdinaliszt (én most felesben tettem bele) 1 tk sütőpor, 5 dkg kukorica keményítő: ez a massza kerül a tortaforma aljára. Kidíszítettem szép friss eperrel (nálunk idén nagyon sok van!)

Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütöttem.

Addig elkészítettem a túrókrémet (ezt mindenki ízlése szerint). A mostani 900 g túróból készült, 4 tojás sárgájával és felvert habjával, cukor/citromhéj valamint 1 cs. vaníliás pudingporral.

A torta alapot kivettem a sütőből, rásimítottam a túrókrémet, azt is feldíszítettem bőven eperrel és vissza a sütőbe!

Így még kb egy órát sült, addigra aranybarna lett a teteje, kicsit hűlt, és már kóstoltuk is! 🙂

Köszönjük Krisztina az epres torta receptedet! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!