Kevés az időd, de áthívtad a barátnődet, vagy csak szeretnél kedveskedni a párodnak? Könnyen elkészíthető, egészséges, de ízletes ételt varázsolnál az asztalra?
Nálam a „Molnár Rizottó” a befutó, mely garantáltan glutén- és tartósítószer mentes. És nektek mi a kedvenc ételetek, melyet a pasitok, férjetek készít számotokra?
Egyszerűen nagyszerű. 🙂 Ajánlom minden kedves főzni vágyó úr, férfi számára, mivel 30 perc alatt elkészíthető, és igazán finom zsírszegény egytálétel.
Hozzávalók (4 fő részére)
- 3 pohár jázmin rizs (2 dl pohárban kimérve)
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 3 nagyobb gomba
- 40 dkg csirkemell
- 1,5 pohár francia saláta keverék (ha nincs akkor, helyettesítsd: répa, kukorica, vagy akár borsóval)
- 10 db szárított gomba (Shiitake, vagy valamilyen szárított gomba, lehet egészben és apróra törve fűszerként is)
- 2 ev zsiradék vagy vaj
- majorana, só, bors
- 25 dkg sajt
Elkészítés
- Jázmin rizs
A jázmin rizst először mosd meg többször, míg a lisztporos fehér lé nem válik áttetszővé. Egy közepes edénybe tegyél 1 ev zsiradékot, majd öntsd bele a rizst és egy kissé pirítsd le. 3 pohár jázmin rizshez, 6 pohár víz szükséges. Először hagyd nagyobb lángon, míg a víz felforr, majd tedd hozzá a megtisztított vöröshagymát, a sót ízlés szerint és kis lángon fedő alatt főzd félpuhára. Amikor már csak a rizs belső része kemény kissé, akkor vedd le a tűzről és párold fedő alatt.
Miután feltetted a rizs főni, azalatt el tudod készíteni a zöldséges-húsos részt is a gluténmentes vacsorának.
- Zöldséges-hús
1 ev zsiradékon pirítsd meg a megpucolt és aprított hagymát, majd tedd hozzá az apróra vágott csirkemellet, a fűszereket és süsd egy kissé elő, félpuhára, mielőtt a többi zöldséget hozzátennéd. Keverd-kavard, kóstold-falatozz közben, és amikor úgy érzékeled, hogy puha minden hozzáváló már, akkor vedd le a tűzről és kavard össze egy nagy edénybe a riszt és a zöldséges-húsos masszát!
A legvégén a lereszelt sajtot keverd össze a zöldséges-rizses-hússal!
Tipp, ötlet, praktika
A mi Molnár Rizottónkhoz, száraz Rizlinget ajánlunk, mely kiválóan harmonizál hozzá! 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ui. Többen kérdeztétek privát üzenetben, hogy mi piroslik a tányéron díszítésként. Íme a titok, málna 🙂 Gondoltam feldobja a terítéket, és halkan megjegyzem, hogy meg is ettem a rizottómhoz. 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: