Köretként vagy csak magában is nagyon finom étel a HÉJÁBAN SÜLT TEPSIS ROZMARINGOS KRUMPLI, legalábbis én nagyon szeretem. Teljesen glutén-laktóz- és tojásmentes falatka!
Hozzávalók (4 fő részére)
- 15 db kisebb krumpli (5-6 cm)
- 2 szál friss rozmaring
- étolaj, vagy zsír
- só
- sütőpapír
Elkészítése:
A krumplikat jó alaposan megmosom, majd egy vágódeszkán felaprítom (héjastól!!!). Én szeretek kisebb krumplit használni a sütéshez, mert egyenletesebben tudom felszeletelni. 🙂 Először félbe, utána a két fél burgonyát megint félbe vágom. A tepsibe sütőpapírt teszek és befújom olajjal, vagy pár csepp olajat elkenek rajta, majd a krumpli gerezdeket szépen sorban elhelyezem egymás mellett. Két szál friss rozmaringot egyenletesen eloszlatok rajta, sózom és lefújom egy kis étolajjal.
Sütési idő: előmelegített sütőben 200 fokon 35 perc.
Egyszerűen elkészíthető étel, amely önmagában is finom nasi, vagy akár köretként is igazán ízletes csemege.
Tipp, ötlet:
Kiváló VENDÉGVÁRÓ FALATKA, akár egy tejfölös-fokhagymás öntettel!
Nyam-nyam, jó étvágyat! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: