Gluténmentes Élet

Sukee Thai leves

Ez a mennyei húsleves alapú gluténmentes tahi leves 20 perc alatt elkészíthető, előkészítéssel és főzéssel együtt!

Gyorsan elkészíthető HÚSLEVES ALAPÚ THAI LEVES, melyet nagyon szeretek. Sajnos sehol sem találtam meg a receptjét, de sokat ettem már Thai étteremben, ezért kitaláltam, hogy készíthetik el.

Suke leves_thai zöldségfűszer_Glutenmenteselet

Böngésztem az interneten, de csak pár összetevőt találtam és elejtett szavakat. Megnézetem egy Youtube videót is, de nem győzött meg, ezért ezekből összesítve megkreáltam az én Sukee levesemet.

A családom szerint nagyon hasonlít a Thai étteremben fogyasztotthoz, ezért vettem a bátorságot, hogy megosszam veletek. Azonban, ha valakinek van tuti Sukee leves receptje, akkor kitörő örömmel fogadnám, ha megosztaná velem!

Hozzávalók

  • 1 kisebb csirkemell
  • 3 szál angol zeller
  • 2 citromfű (nem a zöld leveles, hanem a sárgás rúd)
  • 1 csomag koriander
  • 2 húsleveskocka
  • 1 közepes méretű kínai kel
  • 3 db kaffir lime levél
  • 6 szelet galanga gyökér
  • 2 szál citromfű
  • 1 teáskanál halszósz
  • 2 db fokhagyma héjastól
  • 3 szál újhagyma
  • 100-150 g üvegtészta
  • chili paprika
  • só, bors

Ízlés szerint 1 db vagy 2 db felvert tojást bele lehet a végén tenni, lassan belefolyatva folyamatos keverés mellett felforralni, és kész is! 🙂

Elkészítése

Fontos az előkészítés, mivel ez egy nagyon gyorsan elkészíthető leves, ezért minden hozzávalót meghámozok és felszelek, mielőtt nekikezdenék a főzésnek.

A csirkét kisujjnyi hajszálvékony szeletekre vágom. A galanga gyökeret meghámozom és vékony karikára szelem. A citromfűről leszedem a külső rétegét és hosszúkás csíkokra szelem, az újhagymával is ugyanezt teszem. A koriandert (ugyan úgy mint a petrezselymet) apróra felmetélem, a fokhagymán rajtahagyom az utolsó héj réteget,  és az angol zellert kisujjnál vékonyabb szeletekre, karikákra vágom.

Először készítek egy alaplevet, melyben a húst ezekkel az alap ízekkel megfőzöm.

Egy nagy lábosba beleteszek 1-2 pohár vizet, beleteszem a sót, borsot, chili paprikát, a citromfüvet, a galangát, a kaffir lime levelet, a halszószt, a húsleves kockát (melyet elolvasztok az alap lében) és végül a vékonyra vágott csirkemellet beleteszem és megfőzöm. Vigyázat ez egy 5 perces művelet összesen!

Amikor a hús megfőtt, akkor ezt az alaplevet felöntöm kb. 6 dl vízzel, felforralom, majd a kínai kelt, a 2 szál újhagymát és a koriandert is beleteszem. Ép hogy felforralom, majd megnézem mennyire szeretném sűrűre vagy levesesebbre készíteni, és annak függvényében teszek még hozzá vizet. Majd felforralom, megrottyantom, hogy forrjon a leves és egy picit összeessen a kínai kel, majd leveszem a tűzről.

Mindig frissen érdemes az üvegtésztát sós lobogó vízben kifőzni és az adott egy tál leveshez elkészíteni, mert egyrészről beledagad, ha az egész levesbe teszem, másrészről szétmállik. Én nagyon-nagyon szeretem benne az üvegtésztát, ezért jó sokat főztem az ebédemhez! 😉

 

Sukee Thai leves_Glutenmenteselet

Tálaláskor a friss metélő hagymát vagy az újhagymát vékony karikákra, darabkákra szelem és rászórom a leves tetejére.

Nos, ilyen az én SUKEE LEVESem 🙂 Jó étvágyat hozzá, nekem az volt!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!