Kíváncsi vagy rá, hogy hogyan? Ha hiszed, ha nem ezt ki kell próbálnod!
Találtam egy ír receptet, amely dagasztás és kelesztés nélkül készül. Átvariáltam a finomlisztet (50dkg) gluténmentes lisztre. Továbbá a mennyiségeket dkg-ban és kefires pohár méretben adtam meg az egyszerűség kedvéért.
Hozzávalók:
– 50 dkg gluténmentes liszt (5 enyhén púpozott pohár) – 3 pohár rizsliszt, ½ pohár kukoricaliszt és 1,5 pohár köles liszt
– 1 tk=teáskanál só
– 1 tk cukor
– 1 tk szódabikarbóna
– 2 pohár kefir (150 g-os)
– 2 dl víz (1 pohár víz)
Elkészítése:
Amíg a sütőt előmelegítjük 200 fokra, addig a száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Összedolgozzuk a masszát úgy, hogy egy lágy tésztát kapjunk, amit végül egy sütőpapírral kibélelt vagy olajozott jénai tálba teszünk.
Kb. 40 percig sütjük a kenyérkénket!
Ne várd, hogy egy rezgő, magasra megemelkedő kenyeret sütsz, mert ebben nincsen sem ízfokozó, sem térfogatnövelő, sem tartósítószer, sem sikér, de fincsi és mi gluténallergiával küszködők is megehetjük a frissen sült kenyérkénket! 🙂
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: