Egyszerű és könnyen elkészíthető sütemény, kelesztés és nyújtás nélkül!
Hozzávalók:
- 15 dkg rizsliszt
- 10 dkg hajdinaliszt
- 25 dkg túró (téglalap alakú)
- 2 k porcukor
- 2 k tejföl
- 2 kk szódabikarbóna
- 3 tojás sárgája
- ½ l étolaj
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagyobb edénybe teszem, és homogénné összedolgozom. Teflon edénybe olajt forralok és a kész masszát beolajozott kanállal beleszaggatom apránként.
Tipp:
– Téglalap alakú túrót tegyünk a masszába, mert az krémesebb.
– A kész forró fánk darabkákat fahéjas kristálycukorba forgassuk vagy porcukrot szitáljunk rá.
– Barack vagy szilvalekvárral tálaljuk a fánkot.
Jó étvágyat! 🙂
🙂 Hogy vagy?
Köszönöm! Keress nyugodtan. Remélem tudok segíteni.
Üdvözlettel:
Katalin
jaj de jó hogy rád találtam!