Gluténmentes Élet

Mi finomat készíthet egy férfi vacsorára?

Kevés az időd, de áthívtad a barátnődet, vagy csak szeretnél kedveskedni a párodnak? Könnyen elkészíthető, egészséges, de ízletes ételt varázsolnál az asztalra? Nálam a „Molnár Rizottó” a befutó, mely garantáltan glutén- és tartósítószer mentes. És nektek mi a kedvenc ételetek, melyet a pasitok, férjetek készít számotokra? Egyszerűen nagyszerű. 🙂 Ajánlom minden kedves főzni vágyó úr,… Tovább »

Útifűmaghéj ivókúra gyorsan és egyszerűen

Útifűmaghéj jótékony hatásai a szervezetre Elutaztam Törökországba, mely csodálatos volt, de sajnos sok helyen nem tudták mi a gluténallergia, ezért biztos ettem olyan levest melyben volt fehérje tartalmú liszt, no meg persze a török pizzát nem hagytam ki és ettem belőle egyszer. Íme a következménye, szép ugye? Mint egy 7 hónapos várandós anyuka pocakja…  … Tovább »

Ciroklisztes-lenmagos kenyér

Te hallottál már a ciroklisztről? Tudod, hogy néz ki, mi az egyáltalán és mire lehet felhasználni? CIROKLISZTES-LENMAGOS KENYÉR Jól hangzik ugye? Friss, meleg és még az íze is finom! Mostanság fedeztem fel magamnak a ciroklisztet, és elkezdtem használni, kísérletezni vele a sütésnél, főzésnél. A gluténallergia egyre többeket érintő egészségügyi probléma, de gluténmentesen nem csupán az… Tovább »

LEKVÁROS KRÁFLI

Hogy mondja? Mi az a kráfli? Hmmm…hát hájas tésztából készült, porcukorba forgatott péksütemény!   Megalkottam a gluténmentes változatát! Csak akkor fogj hozzá az elkészítéséhez, ha van 2-3 órád a konyhában serénykedni! Itt gőzölög a konyhapultomon ez a mennyei finomság! Megdolgoztam érte, de megérte! Hozzávalók (18 db kráflihoz) 10 dkg kölesliszt5 dkg rizsliszt1 db tojás1 késhegynyi,… Tovább »

GOFRI házilag, egy igazi magyar kuriózum!

A gofri eredete a múlt századokig nyúlik vissza, a Németalföldön sütötték a belga cukrászok, akik a maradék alapanyagokat igyekeztek ehhez felhasználni, hogy ne menjenek kárba. Nekem mindig a Balaton, strand, napsütés, pihenés, finom illatok és édes kényeztetés jut róla eszembe! Neked is az egyik kedvenced? Nem csodálom, mivel elképesztően finom és könnyen elkészíthető desszert! Hozzávalók… Tovább »

ZSÍRBAN SÜLT KRUMPLIS POGÁCSA 10 perc alatt!

Kelesztés nélkül 10 perc alatt! Ha hiszed, ha nem, végre sikerült! Édesanyám gyermekkorom óta zsírban sült krumplis pogácsát készít, melyet elképesztően szeretek! Amióta gluténallergiás vagyok, azóta viszont nem ettem. Amikor először megpróbáltam elkészíteni és csak a lisztet cseréltem fel rizslisztre, akkor az olajban szétmállott apró darabkákra. Irtó csalódott voltam, de nem adtam fel és végre… Tovább »

MEXIKÓI SAJTKRÉMLEVES JALAPENOVAL

Az egyik budapesti mexikói éttermemben ettem először sajtkrémlevest Jalapenoval és azóta az egyik kedvenc levesemmé avanzsálódott! Nemcsak jól hangzik, de nagyon ízletes és finom is! Hozzávalók (4 fő részére) 5 dkg vaj 1 ek kukorica vagy rizsliszt 6 gerezd fokhagyma 1 l víz 4 dl tej 3 tubus / tömlős natúr sajtkrém 15 dkg trappista… Tovább »

Egy igazi csodaszer, nemcsak nőknek!

MIRŐL IS BESZÉLÜNK? Egy igazi csodaszer, nemcsak nőknek. Amúgy is mindenkinek előszeretettel ajánlom, de azoknak még inkább akik gluténallergiával küzdenek. Megkönnyíti az emésztést és számos jótékony hatása van, amit az alábbiakban olvashattok! Ezt érdemes tudnod, de legfőképpen használnod! Most sokan biztos felhozzák, hogy persze-persze, akkor miért csak most derül ki? Meg aha ez mindenre majdnem… Tovább »

Most találod ki, mit főzz ebédre? Nem volt időd bevásárolni? Gyors, olcsó és finom ételt szeretnél készíteni?

Süss CICEGÉT fokhagymás-fejfölös öntettel! Hozzávalók (4 fő részére) – 8-10 db krumpli – 2 evőkanál rizsliszt – 1 nagy pohár tejföl (450 gr) – 1 tojás – 4-6 gerezd fokhagyma – só – étolaj Hámozz meg és reszelj le egy tálba 8-10 db ököl nagyságú krumplit, tegyél hozzá 1 db tojást, 2 evőkanál tejfölt, 2… Tovább »

Gyors túrófánk

Egyszerű és könnyen elkészíthető sütemény, kelesztés és nyújtás nélkül! Hozzávalók: 15 dkg rizsliszt 10 dkg hajdinaliszt 25 dkg túró (téglalap alakú) 2 k porcukor 2 k tejföl 2 kk szódabikarbóna 3 tojás sárgája ½ l étolaj Elkészítés: A hozzávalókat egy nagyobb edénybe teszem, és homogénné összedolgozom. Teflon edénybe olajt forralok és a kész masszát beolajozott… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!