Gluténmentes Élet

Egy igazi csodaszer, nemcsak nőknek!

MIRŐL IS BESZÉLÜNK? Egy igazi csodaszer, nemcsak nőknek. Amúgy is mindenkinek előszeretettel ajánlom, de azoknak még inkább akik gluténallergiával küzdenek. Megkönnyíti az emésztést és számos jótékony hatása van, amit az alábbiakban olvashattok! Ezt érdemes tudnod, de legfőképpen használnod! Most sokan biztos felhozzák, hogy persze-persze, akkor miért csak most derül ki? Meg aha ez mindenre majdnem… Tovább »

Most találod ki, mit főzz ebédre? Nem volt időd bevásárolni? Gyors, olcsó és finom ételt szeretnél készíteni?

Süss CICEGÉT fokhagymás-fejfölös öntettel! Hozzávalók (4 fő részére) – 8-10 db krumpli – 2 evőkanál rizsliszt – 1 nagy pohár tejföl (450 gr) – 1 tojás – 4-6 gerezd fokhagyma – só – étolaj Hámozz meg és reszelj le egy tálba 8-10 db ököl nagyságú krumplit, tegyél hozzá 1 db tojást, 2 evőkanál tejfölt, 2… Tovább »

Fáj a hasad, felpuffadt, szúr mintha kis tűkkel bökdösnék? Mit lehet tenni?

Ajánlom figyelmedbe, (így az ünnepi habzsolás után meg még inkább) hetente vagy kéthetente 1 gyümölcsnap beiktatását az étkezésbe! Sokszor akármilyen figyelmesen étkezünk, elolvasunk minden összetevőt a vásárolt termékeken, mégis akaratlanul beviszünk a szervezetünkbe glutént! Amikor kezdő voltam a gluténallergia tekintetében, akkor sok élelmiszert úgy megettem, hogy nem olvastam el az összetevőit, mert nem gondoltam, hogy… Tovább »

Gyors túrófánk

Egyszerű és könnyen elkészíthető sütemény, kelesztés és nyújtás nélkül! Hozzávalók: 15 dkg rizsliszt 10 dkg hajdinaliszt 25 dkg túró (téglalap alakú) 2 k porcukor 2 k tejföl 2 kk szódabikarbóna 3 tojás sárgája ½ l étolaj Elkészítés: A hozzávalókat egy nagyobb edénybe teszem, és homogénné összedolgozom. Teflon edénybe olajt forralok és a kész masszát beolajozott… Tovább »

Macaron, a trendi francia sütemény!

Ha nem tudod még milyen különleges süteményt készíts az ünnepekre, akkor ajánlom figyelmedbe a macaront! Most készítettem el én is először ezt a gluténmentes és laktózmentes nyalánkságot, de megérte. Könnyű elkészíteni a masszát és pörgősen lehet tevékenykedni utána is! 🙂 Amíg az egyik tepsibe formázod a kis köröket, addig meg is sül egy adag a… Tovább »

Kelesztés nélküli gluténmentes kenyér 5 perc alatt!

Kíváncsi vagy rá, hogy hogyan? Ha hiszed, ha nem ezt ki kell próbálnod! Találtam egy ír receptet, amely dagasztás és kelesztés nélkül készül. Átvariáltam a finomlisztet (50dkg) gluténmentes lisztre. Továbbá a mennyiségeket dkg-ban és kefires pohár méretben adtam meg az egyszerűség kedvéért. Hozzávalók: – 50 dkg gluténmentes liszt (5 enyhén púpozott pohár) – 3 pohár… Tovább »

Bazsalikomos csirkemell friss salátával

Ha unod már a nehéz ételeket és egy kicsit könnyebb harapnivalóra vágysz, akkor ne habozz és készítsd el magad is! 🙂 Hozzávalók:    1 közepes méretű csirkemell (kb. 40 dkg)    1 kisebb jégsaláta fele    2 db paradicsom    2 db fokhagymagerezd    1 db paradicsom paprika    1 uborka fele    só, bors,… Tovább »

Baconba tekert fasírt!

Egy kis ünnep előtti vendégváró finomság. Könnyen és gyorsan elkészíthető gluténmentes tepsis sült! 🙂 Hozzávalók:– fél kg darált hús– 15 dkg reszelt sajt – 2 tojás– 3 db extrudált kukoricakenyér áztatva– 2-3 gerezd fokhagyma– 1 kisebb fej vöröshagyma lereszelve– só, bors, őrölt paprika ízlés szerint– egy csokor zöldség zöldje– 1 csomag bacon szalonna A bacon… Tovább »

Mivel nyert aranyérmet a magyar cukrász a Luxemburg-i Világbajnokságon?

Tarolt a magyar újházy húsleves alkotás a Luxemburg-i Gasztronómiai Világbajnokságon 2014. november 22-26 között. A négyévente megrendezett megmérettetésen körülbelül 45 ezer látogató fordul meg a világ minden részéről és több mint 1600 versenyzője közül, a cukrászati artisztika kategóriában aranyérmes alkotás, a komáromi Kiss-Podmaniczky Krisztina nevéhez fűződik. Első különleges mesterművét kisfia születésnapjára készítette Krisztina, azóta pedig… Tovább »

12 Tipp, amit érdemes szem előtt tartanod!

  Számodra mik azok a dolgok, amik szebbé és egészségesebbé teszik az életed? 12 Tipp, amit érdemes szem előtt tartanod! 1. Az ételek elkészítésénél használj természetes alapanyagú liszteket (rizs, hajdina, kukorica, köles, mogyoró…), ne előre gyártott keverékeket! 2. Étkezésednél kerüld a tartósítószereket! 2. Igyál sok vizet, bár néha egy pohár bor is lélekemelő tud lenni!… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!