Gluténmentes Gyors Túrós Süti

Gluténmentes túrós süti

Sokszor az ember megkíván valami finomságot.

Tudjuk mi, magunk között, gluténérzékenyek, hogy néha ölnénk egy finom, váááááá, túrós lepényért.

Igaz, ez a süti nem lepény, de becs szavamra, hihetetlenül finom!

Az összekeverés 10 perc, max., utána pedig kb.25-30 percet kell sütnünk.

Ugye?ugye?ugye?

Már sütöd is, Te is… 😀

Szóval:

Hozzávalók:

• ½ kg túró

• 4 db tojás

• 6 kanál rizs liszt vagy 8 kanál mandula liszt

• 8 evőkanál cukor (én nyírfát használok…)

• 1 csomag vaníliás cukor

• 2 csipet citromhéj

• 1 nagy pohár tejföl

• 10 dkg vaj

• csipetnyi só

Elkészítés:

1. A túrót, tojás sárgát, lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tejfölt és a felolvasztott vajat csomómentesre összekeverem.

2. A tojás fehérjét egy csipetnyi sóval egy külön edényben kemény habbá verem / robot géppel, vagy ha valaki szereti a hagyományos módszereket, akkor kézi habverővel szorgoskodjon.

3. A túrós krémbe óvatosan beleforgatjuk a habot.

4. Közepes méretű sütőedényt sütőpapírral kibélelünk és a kész masszát bele öntjük és szép egyenletesen eloszlatjuk.

Előmelegített sütőben 150-180 fokon 25 percig sütjük!

Ötlet:

Érdemes a tojás fehérjéhez egy csipetnyi sót tenni, mert szépen megkeményíti a habot! Akkor jó a felvert hab, ha megfordítjuk az edényt és nem csusszan ki belőle!

Ugye, hogy milyen finom???????

Címkék: , ,
Tovább a blogra »