SÜLT ZELLER házi készítésű fűszerkeverékkel!

Te készítettél már ilyen finom, könnyen elkészíthető egészséges nyalánkságot?

Nem tudod milyen előétellel várd a vendégeidet? Íme a megoldás!

Ráadásul kiváló húsok mellé köretnek, alacsony a kalóriatartalma és mindenmentes!

(nincs benne tartósítószer, tej, liszt, tojás, cukor)

Készítsd el hozzá a saját fűszerkeveréked, amit kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tegyél. Hat hónapig használhatod húsok és zöldségek ízesítésére.

Hozzávalók (4 adag elkészítéséhez)

Fűszerkeverék

• 1.5 ek fűszerpaprika

• 1 teáskanál frissen őrölt bors

• 2 teáskanál fekete bors

• 1 ek fokhagymapor

• 1 ek só

• 1 teáskanál oregánó

• 1 teáskanál kakukkfű

Sült zeller

• 4 vagy 5 közepes méretű zeller

• 2 ek kókuszzsír vagy olivaolaj

• só ízlés szerint

A zeller elkészítése

1. A zellert megpucoljuk, megmossuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk.

2. Egy nagy tepsibe sütőpapírt rakunk, rátesszük a felaprított zellert, meglocsoljuk olajjal, ráhintünk egy evőkanálnyi fűszerkeveréket. Alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen az olajos fűszer.

3. Forró sütőben megsütjük. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk.

Ajánlott sütési hőfok: 230°C

Kiegészítő ajánlat

Tejfölös mártogató:

Egy nagy pohár 450g tejfölt tölts tálkába, tegyél bele 2 gerezd fokhagymapréssel tört fokhagymát, kevés sót, egy csokor apróra vágott petrezselymet és keverd jól össze!

Címkék: , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »