Kelesztés nélküli gluténmentes kenyér 5 perc alatt!

Kíváncsi vagy rá, hogy hogyan? Ha hiszed, ha nem ezt ki kell próbálnod!

Találtam egy ír receptet, amely dagasztás és kelesztés nélkül készül. Átvariáltam a finomlisztet (50dkg) gluténmentes lisztre. Továbbá a mennyiségeket dkg-ban és kefires pohár méretben adtam meg az egyszerűség kedvéért.

Hozzávalók:

– 50 dkg gluténmentes liszt (5 enyhén púpozott pohár) – 3 pohár rizsliszt, ½ pohár kukoricaliszt és 1,5 pohár köles liszt

– 1 tk=teáskanál só

– 1 tk cukor

– 1 tk szódabikarbóna

– 2 pohár kefir (150 g-os)

– 2 dl víz (1 pohár víz)

Elkészítése:

Amíg a sütőt előmelegítjük 200 fokra, addig a száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Összedolgozzuk a masszát úgy, hogy egy lágy tésztát kapjunk, amit végül egy sütőpapírral kibélelt vagy olajozott jénai tálba teszünk.

Kb. 40 percig sütjük a kenyérkénket!

Ne várd, hogy egy rezgő, magasra megemelkedő kenyeret sütsz, mert ebben nincsen sem ízfokozó, sem térfogatnövelő, sem tartósítószer,  sem sikér, de fincsi és mi gluténallergiával küszködők is megehetjük a frissen sült kenyérkénket! 🙂

Jó étvágyat!

Címkék: , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »