LEKVÁROS KRÁFLI

Hogy mondja? Mi az a kráfli?

Hmmm…hát hájas tésztából készült, porcukorba forgatott péksütemény!
 
Megalkottam a gluténmentes változatát! Csak akkor fogj hozzá az elkészítéséhez, ha van 2-3 órád a konyhában serénykedni! Itt gőzölög a konyhapultomon ez a mennyei finomság! Megdolgoztam érte, de megérte!
Hozzávalók (18 db kráflihoz)
10 dkg kölesliszt

5 dkg rizsliszt

1 db tojás

1 késhegynyi, csipetnyi só

1 kockacukor

1 tk ecet

1 csapott mk étkezési timsó
2 ek porcukor

5 dkg háj (disznó)
 
Töltelékhez

1 üveg szilva vagy baracklekvár
 
Elkészítés

Először 1/2 dl vizet, a kockacukrot, a sót, az ecetet, a timsót felforralom és kihűtöm. Utána hozzáteszem a többi alapanyagot (kivéve a hájat) és összedolgozom!
 
A hájról leszedem a hártyát, majd ledarálom 5-ös tárcsán. A masszát kinyújtom és rákenem a darált hájat egyenletesen.
 
Na, most figyelj! Jön a hajtogatás és molyozás!

A tésztát először jobbról, majd balról, alulról és majd a végén felülről hajtogatom össze. Beteszem a hűtőbe 20 percet pihenni. Előveszem a pihentetett tésztát, de fontos figyelni, hogy pont úgy tegyük az asztalra, ahogy előtte volt! Kinyújtom ujjnyi vastagra és újra hajtogatom, mint előtte és pihentetem ismét! Ezt a folyamatot 4x vagy 5x megismétlem, míg a háj szépen beleszívódik a tésztába!
Mikor készen vagyok az utolsó nyújtással, akkor a tésztát felirdalom kockákra. A kocka egyik felébe 1 tk lekvárt teszek és az egyik csücskénél fogva a másik felére hajtom. Ezeket a háromszögformákat a tepsibe helyezem és előmelegítette sütőben 180 fokon 20-30 percig sütöm!
 
A legvégén a gőzölgő sütemény tetejére porcukrot szitálok! Jó étvágyat!
🙂
Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »