Sajtos-köményes stangli

Ella mama receptjét kicsit átvariáltam és így megszületett a fincsi gluténmentes sajtos-köményes stangli változat!

Hozzávalók:

– 2 dkg margarin

– 35 dkg rizsliszt vagy 20 dkg rizsliszt és 15 dkg cirokliszt

– 2 tojás

– 1 ev só

– 2-3 ev egész kömény

– 3-4 dkg élesztő

– 2 kanál tejföl

– 1 dl tej

– 30 dkg sajt (15 dkg trappista és 15 dkg füstölt)

Elkészítés:

Egy nagyobb edénybe a tejet felmelegítem, az élesztőt belemorzsolom, majd lefedem és megvárom, míg felfut. A margarint kissé megolvasztom, a lisztet, 1 tojást, sót és a tejfölt hozzáteszem a felfuttatott élesztőhöz és jól összegyúrom. A masszát pihentetem 15 percet, majd kb. kisujjnyi vastagra kinyújtom. A sütőt előmelegítem, majd a tepsibe sütőpapírt helyezek és a téglalapformára szeletelt tésztát beleteszem egymás mellé. Egy kisebb pohárba felverem a maradék tojást, és mindegyik téglalaptésztát megkenem, majd sajttal és egész köménnyel megszórom!

Voalá, kész is a finom, egészséges, tartósítószermentes ropogtatni való sütemény! 🙂

Sütési idő: kb. 30 perc.

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »