Ella mama receptjét kicsit átvariáltam és így megszületett a fincsi gluténmentes sajtos-köményes stangli változat!
Hozzávalók:
– 2 dkg margarin
– 35 dkg rizsliszt vagy 20 dkg rizsliszt és 15 dkg cirokliszt
– 2 tojás
– 1 ev só
– 2-3 ev egész kömény
– 3-4 dkg élesztő
– 2 kanál tejföl
– 1 dl tej
– 30 dkg sajt (15 dkg trappista és 15 dkg füstölt)
Elkészítés:
Egy nagyobb edénybe a tejet felmelegítem, az élesztőt belemorzsolom, majd lefedem és megvárom, míg felfut. A margarint kissé megolvasztom, a lisztet, 1 tojást, sót és a tejfölt hozzáteszem a felfuttatott élesztőhöz és jól összegyúrom. A masszát pihentetem 15 percet, majd kb. kisujjnyi vastagra kinyújtom. A sütőt előmelegítem, majd a tepsibe sütőpapírt helyezek és a téglalapformára szeletelt tésztát beleteszem egymás mellé. Egy kisebb pohárba felverem a maradék tojást, és mindegyik téglalaptésztát megkenem, majd sajttal és egész köménnyel megszórom!
Voalá, kész is a finom, egészséges, tartósítószermentes ropogtatni való sütemény! 🙂
Sütési idő: kb. 30 perc.