Hogyan kell elkészíteni egy gluténmentes répatortát, hogy egy morzsa se maradjon az asztalon?

Szeretnél egy kis kulináris élvezetet nyújtani családod, barátaid és önmagad számára?

Tudj meg többet, hogyan kell elkészíteni egy igazi Gluténmentes Répatortát!

Íme a recept, melyet 5-6 leírásból variáltam, állítottam össze és cseréltem fel az alapanyagokat egészséges és gluténmentes összetevőkre!

Egészségünkre! Így már te is fogyaszthatod bátran!

Hozzávalók

6 dkg mandula liszt, 6 dkg rizsliszt, 6 dkg kukoricaliszt, 6 dkg hajdinaliszt

2 ek útifűmaghéj

3 tojás

2 dl szőlőmag olaj

20 dkg nádcukor

1kk sütőpor

2 csomag vaníliás cukor

1kk szódabikarbóna

fél kk fahéj

fél kk só

20 dkg dió összetörve

10 dkg mazsola (1 vagy 2 maroknyi)

50 dkg reszelt sárgarépa

10 ml rumaroma

Elkészítés

Először a száraz alapanyagokat keverd össze, majd add hozzá a tojást, a szőlőmag olajat és keverd össze. Tedd hozzá az apróra zúzott dióbelet, a rumaromában megforgatott mazsolát és a finomra reszelt répát. Mindezt jól dogozd össze, majd a tortaformát kend meg (alját és a belső oldalát is) vajjal és öntsd bele az egész masszát.

Előmelegített sütőben 180 fokon süsd 10 percet, majd vedd vissza kis lángra, körülbelül 140 fokra a sütő hőmérsékletét!

A sütési idő: 45-50 perc

Tipp

A répatorta tetejére tehetsz reszelt mandulát, porcukrot vagy fehér csokis krémet! Mindhárommal vagy akár önmagában is kulináris élvezet! 🙂

Címkék: , ,
Tovább a blogra »