Héjában sült rozmaringos krumpli egyszerű, de nagyszerű nasi

Köretként vagy csak magában is nagyon finom étel a HÉJÁBAN SÜLT TEPSIS ROZMARINGOS KRUMPLI, legalábbis én nagyon szeretem. Teljesen glutén-laktóz- és tojásmentes falatka!

Hozzávalók (4 fő részére)

Elkészítése:

A krumplikat jó alaposan megmosom, majd egy vágódeszkán felaprítom (héjastól!!!). Én szeretek kisebb krumplit használni a sütéshez, mert egyenletesebben  tudom felszeletelni. 🙂 Először félbe, utána a két fél burgonyát megint félbe vágom. A tepsibe sütőpapírt teszek és befújom olajjal, vagy pár csepp olajat elkenek rajta, majd a krumpli gerezdeket szépen sorban elhelyezem egymás mellett. Két szál friss rozmaringot egyenletesen eloszlatok rajta, sózom és lefújom egy kis étolajjal. 

Sütési idő: előmelegített sütőben 200 fokon 35 perc.

Egyszerűen elkészíthető étel, amely önmagában is finom nasi, vagy akár köretként is igazán ízletes csemege.

Tipp, ötlet:

Kiváló VENDÉGVÁRÓ FALATKA, akár egy tejfölös-fokhagymás öntettel!

Nyam-nyam, jó étvágyat! 🙂

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »